Avantasia - The Scarecrow 7p



Det skulle inte komma någon tredje del av Tobias Sammets succé Avantasia, vilket han utryckte i tidigare intervjuer. Men se det gjorde det. De tidigare albumen The Metal Opera part 1 och 2 var skivorna som startade denna typ av album, inte konceptplattor i sig, det har funnits länge. Men att berätta en historia, med olika kända sångare som spelar olika karaktärer på de olika låtarna, var inte innan Avantasia särskilt vanligt. Nu är det inte lika nytt längre, och de flesta av skivorna inom denna kategori som har kommit de senaste åren, har inte hållit samma klass som Sammets egen opera.


Nu är tredje delen här och den har inget med de två tidigare att göra när det handlar om historien i sig. Men som vanligt har Tobias Sammet fått med sig en skara ypperliga sångare även till denna platta, vad sägs bland annat om Bob Catley, Roy Kahn och Jorn Lande. Denna gång är inte låtarna lika pampiga och power metalaktiga som föregångarna, vilket jag tycker är positivt, skivan känns mer rockig, även om pampiga partier förekommer. Det jag är överraskad av är den höga kvalitén, som faktiskt håller genom hela plattan. Dock finns det spår som drar ner helheten som exempelvis ”Carry me over” som är en ordinär låt, som även släpptes som singel. Andra låten jag är mer tveksam till är ”Shelter from the rain”, som i sig nog kan räknas som ett bra spår, men den är så klassisk i sin uppbyggnad när vi pratar denna typ av musik, att det blir mindre uppseendeväckande. Det låter som om den är skriven för Michael Kiske, och vem tror ni hanterar sången på denna låt? Jo visst är det Kiske, överraskande. Det enda som höjer låten lite, är det lugna mellanpartiet som sjungs av Bob Catley, och att låten ändå är helt ok. Men för öppenbar.

 

Annars finns det flera bra låtar som exempelvis "Twisted Mind", "The Scarecrow", "The Toymaster" och balladen "What kind of love". Visst har Tobias Sammet lyckats ännu en gång, och detta album är faktiskt värd att ingå under namnet Avantasia. Frågan är bara om det inte kan räcka nu?


Realease: Ute nu

 


1. Twisted Mind
2. The Scarecrow
3. Shelter from the rain
4. Carry me over
5. What kind of love
6. Another angel down
7. The toy master
8. Devil in the belfry
9. Cry just a little
10. I dont belive in your love
11. Lost in space

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0