Bullet - Highway Pirates 4p

 

Bullet är ett band som jag aldrig har brytt mig om och efter att jag lyssnat igenom deras nya album "Highway Pirates" får jag bekräftelse på att jag har gjort rätt. I intervjuer visar det sig att bandet tydligen har svårt att acceptera att deras musik låter som AC/DC, Accept och även Judas Priest ut fingerspetsarna. Förmodligen för att de vill hävda att de har en egen identitet. Men deras senaste alster ändrar inte min åsikt om Bullet och jag ser inte vad som skulle vara så fel med den jämförelsen.

 

Sångaren är som en blandning av Udo Dirkschneider i Accept och Brian Johnsson från AC/DC och musiken låter ena gången som Angus och hans bandkamrater, för att sedan ramla över till tyskarna. Bullet har tydligen inget intresse för att ens försöka att ändra den självklara jämförelsen. Sånginsatsen övertygar mig inte heller, jag har svårt att klara av mer än någon enstaka låt.

 

Låtarna på "Highway Pirates" är välproducerade och skickligt genomförda, men i slutändan blir jag uttråkad. Fire and Dynamite” är en av få låtar som kommer undan med äran i behåll och som faktiskt ger mig ett visst intresse för att slösa mina dyrbara minuter på detta album.

 

Så länge som Bullet låter som de gör på sin piratskiva så kommer de att förknippas med sina förmodade idoler. Det är ok att gilla Bullet, men jag går inte i gång på detta. Nä, nu ska jag gå och leta fram originalbanden i min samling istället.

 

Låtlista:

1. Highway Pirates
2. Back on the road
3. Stay Wild
4. Blood run hot
5. Fire and dynamite
6. Down and out
7. Knuckleduster
8. Heavy metal dynamite
9. Citylights
10. Into the night

 

Realease: 4:e februari, 2011


RSS 2.0