Whitesnake - White night in Russia (MusikDVD) (6)



"Whitesnake" är "David Coverdales" skötebarn, "Coverdale" som nog inte behöver någon närmare presentation. Denna konsert är filmad 1994 i Ryssland, vad jag förstår på en festival som heter "White night festival" i St. Petersburg. Bandet gör ett bra jobb, och låtarna kan man inte klaga på. Framförandet är också högklassigt. Men det lyfter inte riktigt ändå. Det kan bero på att känslan runt omkring scenen inte riktigt stämmer. Den ryska publiken är lite svårflörtad och avståndet till publiken känns som mil (jag överdriver), men framför scenen står det endast en liten grupp av besökare. Medan den stora massan står bakom ett stängsel långt ifrån scenen, vilket gör att känslan blir lite mystisk.

Det positiva är dock att Coverdale får igång publiken i slutet av konserten, och låtvalet går det inte att säga så mycket om. Låtar som "Still of the night", "Fool for your loving", "Is this love" och "Here I go again" är riktigt kul att höra live. En del låtar från "Deep Purple" finns också med i setlistan, men det drar knappast ner betyget. Det är bra låtar, även om jag skulle vilja höra hela versionen av Soldier of fortune, vilket man inte får göra här.

Ljudet är inte fulländat, men ändå godkänt. Sammanfattningvis så är det ett ok köp för runt en hundralapp, och om du gillar Whitesnake, Men det finns skönhetsfel i produktionen. Det finns inte ens en meny på denna dvd, och extramaterialet är som bortblåst.

Låtlista:
1. Intro
2. Bad boys
3. Slide it in
4. Love aint a stranger
5. Judgement day
6. Is this love
7. Guitar solo
8. Don´t leave me this way
9. Soldier of fortune
10. Smoke on the water
11. Oi
12. Slow an easy
13. Fool for your loving
14. Here I go again
15. Ain´t no love in the heart of the city
16. Still of the night
17. Outro

Extramaterial : inget
Längd: ca 100 min

RSS 2.0